Gebitsprothese Amsterdam

Mist u tanden en kiezen? Dan is het mogelijk om deze te vervangen door een gebitsprothese. Ons deskundig team van specialisten staat nu ook in Amsterdam voor u klaar bij onze kliniek aan de Minervalaan 29. De gebitsprothese zorgt ervoor dat u weer zorgeloos kunt lachen en eten. Wat uw situatie ook is. Mist u bijvoorbeeld één of meerdere kiezen? Dan is een gedeeltelijke gebitsprothese een uitstekende optie, bijvoorbeeld gedurende de periode dat uw implantaat moet ingroeien of als lange termijn oplossing. Maar ook wanneer alle tanden en kiezen verloren zijn gegaan, kunt u bij Bogaard Kliniek terecht. Samen met u kijken we welke behandeling het meest geschikt is. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die er zijn? Maak dan een afspraak voor een gratis consult bij een van onze tandartsen in Amsterdam, die zijn gespecialiseerd in de implantologie en de prothetiek, erkend door de Nederlandse Vereniging voor Implantologie (NVOI).

 

De prijzen van een gebitsprothese

 

Bij Bogaard Kliniek bieden we verschillende behandelingen aan, waar zowel de prijzen als vergoedingen voor verschillen. We geven vooraf inzicht in de behandelmogelijkheden en de kosten, zodat u nooit achteraf voor verrassingen komt te staan. De gebitsprothese wordt altijd vergoed uit de basisverzekering.  De vast constructie – All-On-4/6 – wordt vergoed als het een verschroefde overkappingsprothese op implantaten betreft. U kunt wel geleidelijk toewerken naar de mooiste oplossing door bijvoorbeeld te starten met het vast zetten van uw kunststof gebitsprothese op de implantaten, all-on-4/6. U kunt dan sparen voor een 12 delige brug met kronen. Op het moment dat uw vaste kunststof prothese versleten is- gaat ongeveer 5-8 jaar mee – wordt die vervangen door de brugconstructie. Indien nodig kunnen er implantaten worden bijgeplaatst. Zo creëert u de mooiste oplossing!

 

Reparatie en rebasing nu ook op afspraak in Amsterdam

 

Moet uw gebitsprothese gerepareerd of opgevuld worden? Maak een afspraak voor reparatie of rebasing voor 9.45 uur af aan de Minervalaan 29 in Amsterdam en dan kunt u de de gerepareerde gebitsprothese nog dezelfde dag tussen 16.00 en 17.00 uur afhalen.  Als het om het opvullen van een implantaat prothese gaat, dan is de prothese de volgende dag klaar na 16.00 uur. De kosten voor reparaties en opvullen/rebasing worden vergoed uit de basisverzekering.

All-on-4

Als u alle tanden en kiezen – inclusief de wortels – mist, is een constructie op 4 implantaten een mooie oplossing*. De reconstructie van uw gebit door middel van de All-on-4 behandeling wordt bereikt door (titanium of zirkonium) schroefjes te implanteren in de kaaklijn. Deze implantaten zullen dan dienen als fundament voor de nieuwe tandboog. Voordat de implantaten worden geplaatst kan een bot behandeling nodig zijn. Dat komt omdat na verloop van tijd, door het verlies van tanden en kiezen, onze botten de neiging hebben te verslechteren en resorberen.
De All-on-4 procedure is een alternatief voor het volledig kunstgebit of het klikgebit – de overkappingsprothese op steg – en benadert de natuurlijke mond het best. U kunt weer eten, praten en lachen zonder beperkingen*. Door de verdere optimalisatie van het kauwvermogen bereikt u bovendien veel gezondheidsvoordelen. Zo kan uw spijsvertering nog beter werken. Houdt er rekening mee dat de mondhygiëne ook moet zijn op het niveau van een natuurlijk gebit. Het komt regelmatig voor dat 4 implantaten onvoldoende zijn als fundament voor de volledige brug. In dat geval worden meestal 2 elementen bijgeplaatst.

 

Uitleg all-on-4 onderkaak

Deze film toont, hoe we de ondertanden en kiezen kunnen restaureren met een gebitsprothese prothese op 4 implantaten. De implantaten worden in het kaakbot zover mogelijk uit elkaar gezet. Bij Mondzorg Bogaard worden de implantaten recht in het kaakbot gezet en soms schuin.

 

Voordelen all-on-4

 

 • de prothese zit vast en u zet een stap verder in de benadering van uw natuurlijke tanden en kiezen, zowel esthetisch als functioneel
 • door verbetering van de kauwfunctie, verbetert de spijsvertering en daardoor wordt uw algehele gezondheid positief beïnvloed
 • u heeft geen last van een verhemelte plaat (zoals bij een gewone prothese boven), waardoor de smaakbeleving verbetert
 • u heeft geen last van hoge kunststofranden (zoals bij een uitneembare prothese op steg of drukknoppen/klikgebit
 • u hoeft de prothese niet meer ’s nachts uit te nemen (dit is wel het advies bij een uitneembare prothese of klikgebit)
 • naar bed en opstaan met een vast gebit, lachen en eten zonder zorgen geeft weer zelfvertrouwen
 • de constructie is door de tandarts uitneembaar voor jaarlijkse controle en reiniging

 

 

Plan een gratis consult en u ontvangt – vrijblijvend – een behandelplan en een begroting. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in de implantologie en de prothetiek en erkend door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI). Het behandelteam is rondom de patiënt georganiseerd. In het team zijn de specialismen van implantologie, tandprothetiek, tandtechniek, behandel- en hygiëne protocollen verankerd. Ook voor de pre-implantologische behandelingen – zoals een bot opbouw – kunt u bij ons terecht. Mondzorg Bogaard geeft inzicht in de kwaliteitsverschillen en de prijzen en is ISO 9001 gecertificeerd.

 

Pre-implantologie

 

Vrijwel elke kaak is geschikt om te implanteren. Soms zijn daar wel een of meer voorbereidende behandelingen voor nodig. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bot opgebouwd moet worden. Of dat een sinuslift moet worden uitgevoerd. Denk ook aan de eventuele noodzaak tanden en kiezen te trekken in het geval die niet meer te redden zijn. Of aan de CBCT scan, die vaak noodzakelijk is. Ook voor de pre-implantologie kunt u bij Mondzorg Bogaard terecht.

*Let op: de functionaliteit van een gezond natuurlijk gebit gaat boven elke nieuwe gebitsreconstructie. Voorkomen is beter dan genezen.

Levensduur van bruggen op implantaten

In de regel gaan kronen en bruggen levenslang mee. Als minimum duur kunt u ongeveer 10 jaar als uitgangspunt nemen. Dit geldt ook voor een implantaat. De levensduur van implantaten, kronen en bruggen is ook erg afhankelijk van de mondhygiëne en de algehele (mond) gezondheid. Juist rondom de kronen en bruggen op implantaten is goede mondhygiëne extra belangrijk. Roken en het drinken van alcoholische dranken (meer dan 1 glas per dag) vergroten het risico op complicaties en daarmee het – vroegtijdig – verloren gaan van gebitsreconstructies met behulp van konen en bruggen op implantaten.

Voordelen van een brug op implantaten

De implantaten zijn de kunstwortels, die houvast bieden voor de brugconstructie. Voordeel van deze constructie is:

 • De contour van uw kaak en uw tandvlees blijven beter intact, doordat een implantaat niet alleen de tand of kies vervangt, maar ook de wortel.
 • Uw andere tanden en kiezen worden gespaard. Een implantaat vervangt namelijk de ontbrekende kies of tand, zonder dat de naastliggende tanden of kiezen moeten worden omslepen. Bij een traditionele brug is dat wel het geval: de naastliggende elementen worden bewerkt om te functioneren als pijlers voor de brug. Kiest u voor de brug op implantaten, dan behoudt u dus gave naastliggende tanden en/of kiezen, een enorm voordeel voor uw gebit op de lange termijn.
 • Na jaren zal niemand kunnen zien dat het niet uw eigen tanden en/of kiezen zijn.
 • Een kroon of brug op implanta(a)ten zit vast en functioneert als uw natuurlijke tand of kies.
 • Voorkomen dat naastgelegen gebits elementen scheef gaan staan/gaan groeien.
 • Voorkomen dat tegenoverliggende elementen – in de bovenkaak – ‘uitzakken’.

 

Voordelen van de implantaat brug in beeld

In deze film kunt u de twee opties zien om een tand te vervangen: een traditionele brug en een vervanging met behulp van een implantaat. U zult zien dat het implantaat op de lange termijn een veel betere optie is om een ontbrekende tand of kies te vervangen. De plaatsing van de brug faalt uiteindelijk en vaak gaan na verloop van tijd nog meer tanden verloren. Ook wordt de contour van het tandvlees aangetast. Op termijn zal het herstel door middel van de de implantaat optie er natuurlijker uitzien. Doordat het implantaat is geplaatst blijft de botmassa en daarmee de contour van het tandvlees behouden. Naastgelegen elementen worden niet beschadigd om als pijler voor de traditionele brug te dienen.

Levensduur van kronen en bruggen op implantaten

In de regel gaan kronen en bruggen levenslang mee. Als minimum duur kunt u ongeveer 10 jaar als uitgangspunt nemen. Dit geldt ook voor een implantaat. De levensduur van implantaten, kronen en bruggen is ook erg afhankelijk van de mondhygiëne en de algehele (mond) gezondheid. Juist rondom de kronen en bruggen op implantaten is goede mondhygiëne extra belangrijk. Roken en het drinken van alcoholische dranken (meer dan 1 glas per dag) vergroten het risico op complicaties en daarmee het – vroegtijdig – verloren gaan van gebitsreconstructies met behulp van konen en bruggen op implantaten.

Noodzaak van een kroon op implantaat

Een kroon op implantaat wordt in de meeste gevallen geadviseerd als de natuurlijke wortel verloren is gegaan. De natuurlijke contour van het kaakbot wordt door de plaatsing van het implantaat  behouden, ook op de lange termijn.  Als de contouren van het bot al zijn aangetast, dan kunnen die door middel van een botopbouw en plaatsing van het implantaat weer worden hersteld en behouden. Dit kan belangrijke esthetische voordelen bieden, zeker in het front. Door vervanging van de natuurlijke wortel en het implantaat kan het tegenoverliggende gebitselement in de bovenkaak niet ‘uitzakken’. U voorkomt bovendien  verlies van het kaakbot en het scheef groeien van de naastgelegen elementen. En het grote voordeel voor het behoud van uw gebit op de lange termijn is dat naastgelegen gebitselementen niet worden omslepen, zoals bij de traditionele brugconstructie wel het geval is. De meeste patiënten ervaren een kroon op implantaat als de beste oplossing, zowel vanuit esthetisch oogpunt als vanuit het perspectief van functionaliteit.

 

Preventie

Groot voordeel van implantaten is dat ze zelden verloren gaan. Dagelijkse mondhygiëne en een gezonde levensstijl zijn daarbij wel van groot belang. Bij Mondzorg Bogaard helpen wij u ermee. We leggen uit hoe u uw implantaten moet verzorgen en zorgen voor een jaarlijkse controle. Roken en meer dan een glas alcohol houdende drank per dag drinken, wordt dringend afgeraden, omdat deze gewoonten bekend staan als de veroorzaker van complicaties. Dat geldt voor, tijdens en na de behandeling. Uw medicijngebruik en bijzonderheden ten aanzien van uw gezondheid, worden bij elk bezoek doorgenomen en vastgelegd in het dossier. Indien nodig overleggen wij vooraf met uw specialist, arts, of bijvoorbeeld de trombosedienst.

 

In het geval van verschijnselen van ontstekingen, neemt u direct contact op met Mondzorg Bogaard. U herkent ontstekingen aan pijn en/of zwelling en/of ontstekingsafvloed rondom het implantaat, bloedend tandvlees of een vieze smaak in de mond.

Voordelen implantaat

De voordelen van een kroon of brug op implanta(a)t(en) ten opzichte van de traditionele brugconstructie:

 • De contour van uw kaak en uw tandvlees blijven beter intact, doordat een implantaat niet alleen de tand of kies vervangt, maar ook de wortel.
 • Uw andere tanden en kiezen worden gespaard. Een implantaat vervangt namelijk de wortel en vormt het fundament voor de nieuwe tand of kies. Bij een traditionele worden de naastliggende elemenen bewerkt om te functioneren als pijlers voor de brug. Kiest u voor de brug met behulp van implantaten, dan behoudt u dus gave naastliggende tanden en/of kiezen, een enorm voordeel voor uw gebit op de lange termijn.
 • Na jaren zal niemand kunnen zien dat het niet uw eigen tanden en/of kiezen zijn.
 • Een kroon of brug op implanta(a)ten zit vast en voelt en functioneert als uw eigen tand of kies.

Gedeeltelijke gebitsprothese

Bij Mondzorg Bogaard kunt u terecht voor het vakkundig vervaardigen van uw gedeeltelijke gebitsprothese. Als een of meerdere van uw tanden en kiezen missen, dan is het altijd mogelijk deze door een gedeeltelijke gebitsprothese te vervangen. In het geval u kiest voor implantaten, kan het zijn dat gedurende de ingroei van het implantaat ook tijdelijk een plaat of frame prothese wordt gebruikt.
Het gebruik van de gedeeltelijke gebitsprothese wordt soms gekozen in plaats van een brugconstructie of restauratie van kroon op implantaat.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die er zijn? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Voor een reparatie of vervanging kunt u natuurlijk direct terecht.

All on 4 – all on 6 (wraparound)

Mist u alle tanden en kiezen inclusief de wortels? De reconstructie van uw gebit door middel van de All-On-4/6 (wraparound) behandeling wordt bereikt door (titanium of zirkonium) schroefjes te implanteren in de kaaklijn. Op de 4 of 6 implantaten wordt de constructie vast gezet. Voordat de implantaten worden geplaatst kan een bot behandeling nodig zijn. Dat komt omdat na verloop van tijd het bot volume vermindert. Voor deze botopbouw kunt u ook bij Mondzorg Bogaard terecht.

Deze all on 4/6 of wraparound is een alternatief voor het kunstgebit of de uitneembare gebitsprothese op steg/klikgebit en benadert de natuurlijke mond het best*. Het is een door de tandarts uitneembare constructie. U kunt weer eten, praten en lachen zonder beperkingen. Door de optimalisatie van het kauwvermogen bereikt u bovendien veel gezondheidsvoordelen. Houdt er rekening mee dat de mondhygiëne ook moet zijn op het niveau van een natuurlijk gebit.

 

Voordelen van de constructie/all-on-4/6 (wraparound)

 • herstelt de kaaklijn en de gezichtsstructuur
 • het zijn permanente, natuurlijk uitziende tanden
 • de tandvleesrand is veel kleiner (zo minimaal als technisch haalbaar) dan bijvoorbeeld bij het klikgebit
 • de aansluiting van de reconstructie op het tandvlees is nauwkeuriger dan bijvoorbeeld bij het klikgebit
 • de tanden maken bij het kauwen een natuurlijk geluid (bij porselein hoort u een onnatuurlijke harde klik van de tanden en kiezen bij het kauwen)
 • geen pijn, omdat er geen druk is op het tandvlees
 • het helpt om botmassa beter te kunnen behouden, daar waar de implantaten zijn geplaatst
 • de reconstructie ‘gedraagt’ zich natuurlijk wat betreft eten, praten en lachen
 • de reconstructie is uitneembaar door de tandarts voor jaarlijkse controle en reiniging
 • de kans op breuk is minimaal en als die zich voordoet goed herstelbaar (dat is bijvoorbeeld niet zo makkelijk bij een reconstructie met porseleinen elementen)
 • u heeft geen last van een verhemelte plaat (zoals bij een gewone prothese), waardoor uw smaakvermogen weer verbetert
 • u heeft geen last van hoge kunststofranden (zoals bij een uitneembare prothese op steg of drukknoppen/klikgebit)
 • u hoeft de prothese niet meer ’s nachts uit te nemen (dit is wel noodzakelijk bij een uitneembare prothese, al dan niet op steg of drukknoppen/klikgebit)
 • het verbetert uw zelfvertrouwen

 

 

 

Pre-implantologie

 

Vrijwel elke kaak is geschikt om te implanteren. Soms zijn daar wel een of meer voorbereidende behandelingen voor nodig. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bot opgebouwd moet worden om de kaak geschikt te maken voor implantaten.  Of dat een sinuslift moet worden uitgevoerd. Denk ook aan de eventuele noodzaak tanden en kiezen te trekken in het geval die niet meer te redden zijn. Of aan de CBCT scan, die vaak noodzakelijk is als diagnostisch middel. Ook voor de pre-implantologie kunt u bij Mondzorg Bogaard terecht.

 

Plan een gratis intake en u ontvangt – vrijblijvend – een behandelplan en een begroting. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in de tandheelkunde en de prothetiek, erkend door de Nederlandse vereniging voor Orale Implantologie (NVOI). Mondzorg Bogaard geeft inzicht in de kwaliteitsverschillen en de prijzen en is ISO 9001 gecertificeerd.

*Let op: de functionaliteit van een gezond natuurlijk gebit gaat boven elke nieuwe gebitsreconstructie. Voorkomen is beter dan genezen.

** Indien u kiest voor een volledige tandboog van gebitselementen van zirkonium zijn in de regel 6 implantaten nodig/All-On-Six.