All on 4 – all on 6 (wraparound)

Mist u alle tanden en kiezen inclusief de wortels? De reconstructie van uw gebit door middel van de All-On-4/6 (wraparound) behandeling wordt bereikt door (titanium of zirkonium) schroefjes te implanteren in de kaaklijn. Op de 4 of 6 implantaten wordt de constructie vast gezet. Voordat de implantaten worden geplaatst kan een bot behandeling nodig zijn. Dat komt omdat na verloop van tijd het bot volume vermindert. Voor deze botopbouw kunt u ook bij Mondzorg Bogaard terecht.

Deze all on 4/6 of wraparound is een alternatief voor het kunstgebit of de uitneembare gebitsprothese op steg/klikgebit en benadert de natuurlijke mond het best*. Het is een door de tandarts uitneembare constructie. U kunt weer eten, praten en lachen zonder beperkingen. Door de optimalisatie van het kauwvermogen bereikt u bovendien veel gezondheidsvoordelen. Houdt er rekening mee dat de mondhygiëne ook moet zijn op het niveau van een natuurlijk gebit.

 

Voordelen van de constructie/all-on-4/6 (wraparound)

 • herstelt de kaaklijn en de gezichtsstructuur
 • het zijn permanente, natuurlijk uitziende tanden
 • de tandvleesrand is veel kleiner (zo minimaal als technisch haalbaar) dan bijvoorbeeld bij het klikgebit
 • de aansluiting van de reconstructie op het tandvlees is nauwkeuriger dan bijvoorbeeld bij het klikgebit
 • de tanden maken bij het kauwen een natuurlijk geluid (bij porselein hoort u een onnatuurlijke harde klik van de tanden en kiezen bij het kauwen)
 • geen pijn, omdat er geen druk is op het tandvlees
 • het helpt om botmassa beter te kunnen behouden, daar waar de implantaten zijn geplaatst
 • de reconstructie ‘gedraagt’ zich natuurlijk wat betreft eten, praten en lachen
 • de reconstructie is uitneembaar door de tandarts voor jaarlijkse controle en reiniging
 • de kans op breuk is minimaal en als die zich voordoet goed herstelbaar (dat is bijvoorbeeld niet zo makkelijk bij een reconstructie met porseleinen elementen)
 • u heeft geen last van een verhemelte plaat (zoals bij een gewone prothese), waardoor uw smaakvermogen weer verbetert
 • u heeft geen last van hoge kunststofranden (zoals bij een uitneembare prothese op steg of drukknoppen/klikgebit)
 • u hoeft de prothese niet meer ’s nachts uit te nemen (dit is wel noodzakelijk bij een uitneembare prothese, al dan niet op steg of drukknoppen/klikgebit)
 • het verbetert uw zelfvertrouwen

 

 

 

Pre-implantologie

 

Vrijwel elke kaak is geschikt om te implanteren. Soms zijn daar wel een of meer voorbereidende behandelingen voor nodig. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bot opgebouwd moet worden om de kaak geschikt te maken voor implantaten.  Of dat een sinuslift moet worden uitgevoerd. Denk ook aan de eventuele noodzaak tanden en kiezen te trekken in het geval die niet meer te redden zijn. Of aan de CBCT scan, die vaak noodzakelijk is als diagnostisch middel. Ook voor de pre-implantologie kunt u bij Mondzorg Bogaard terecht.

 

Plan een gratis intake en u ontvangt – vrijblijvend – een behandelplan en een begroting. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in de tandheelkunde en de prothetiek, erkend door de Nederlandse vereniging voor Orale Implantologie (NVOI). Mondzorg Bogaard geeft inzicht in de kwaliteitsverschillen en de prijzen en is ISO 9001 gecertificeerd.

*Let op: de functionaliteit van een gezond natuurlijk gebit gaat boven elke nieuwe gebitsreconstructie. Voorkomen is beter dan genezen.

** Indien u kiest voor een volledige tandboog van gebitselementen van zirkonium zijn in de regel 6 implantaten nodig/All-On-Six.