Gebitsprothese

Er zijn veel verschillende oplossingen in het geval alle tanden en kiezen in de onder en/of bovenkaak verloren zijn gegaan.

De volledige gebitsprothese wordt in de regel 1 keer in de vijf jaar vergoed uit de basisverzekering. Uw eigen bijdrage bedraagt 25% en vaak worden de kosten van de eigen bijdrage nog vergoed uit de aanvullende verzekering, afhankelijk van uw zorgverzekering.

 

Van eigen tanden en kiezen naar een immediaat prothese

 

Wanneer u van uw eigen tanden naar een volledig kunstgebit gaat, wordt dit een immediaat prothese genoemd (een onmiddellijk geplaatste prothese na extractie). Voordat de tanden en kiezen worden getrokken wordt er een immediaat prothese, of wel noodprothese, vervaardigd. Deze wordt direct na de extractie geplaatst bij wijze van ‘wondverband’ en bovendien zorgen we er zo voor dat u nooit zonder tanden en kiezen bent.

 

verschillen in volledige gebitsprotheses

 

Na ongeveer 6 weken is de kaak weer volledig genezen en kunnen we starten we met het maken van de definitieve volledige gebitsprothese. Er zijn meerdere manieren waarop een gebitsprothese bevestigd kan worden om ervoor te zorgen dat er voldoende stabiliteit is.

  1. De volledige gebitsprothese, die houvast heeft op de kaakwal (vergoeding basisverzekering)
  2. De volledige gebitsprothese op steg of drukknoppen, die los geklikt kan worden/klikgebit (vergoeding basisverzekering)
  3. De vaste gebitsprothese constructie – All-On-4/6- op implantaten. (geen vergoeding uit de basisverzekering)

De prijzen voor deze oplossingen verschillen. Ook de vergoedingen en de duur van het behandeltraject. De Volledige gebitsprothese wordt in de regel eens per vijf jaar vergoed uit de basisverzekering.

De gebitsprothese op steg of drukknoppen wordt vergoed uit de basisverzekering als het houvast van de prothese onvoldoende is, doordat de kaakwal te veel is geslonken. Als u implantaten heeft wordt de overkappingsprothese altijd vergoed uit de basisverzekering.

Bedenk dat bijvoorbeeld uw bestaande gebitsprothese vast gezet kan worden op implantaten. Er is eigenlijk geen betere oplossing dan dat, zeker als u vervolgens kiest voor kronen van zirkonium. Het hoeft niet allemaal in een keer. U kunt het een doen en sparen voor de volgende stap.

 

Maak gerust een afspraak bij Mondzorg Bogaard om u te laten informeren over de verschillende mogelijkheden, de kosten en de vergoedingen. We zetten het samen met u op een rij. Het consult is gratis en vrijblijvend.