Kroon plaatsen op implantaat

Een kroon is de vervanger van een tand of kies. Mondzorg Bogaard is gespecialiseerd in het plaatsen van kronen op implantaten. Het implantaat is een schroefje van zirkonium of titanium en dient als vervanger van de natuuurlijk wortel.. Een constructie van een kroon op implantaat benadert de natuurlijke situatie het best.

Voordelen van een kroon op implantaat:

  • De contour van uw kaak en uw tandvlees blijven beter intact, doordat een implantaat constructie niet alleen de tand of kies vervangt, maar ook de wortel.
  • Uw naastliggende tanden en/of kiezen worden gespaard. Een implantaat vervangt namelijk de ontbrekende kies of tand, zonder dat de naastliggende tanden of kiezen moeten worden beslepen. Bij een traditionele brug is dat wel het geval: de naastliggende elementen worden bewerkt om te functioneren als pijlers voor de brug. Kiest u voor de kroon op implantaat, dan behoudt u dus gave naastliggende tanden en/of kiezen, een enorm voordeel voor uw gebit op de lange termijn.
  • Na jaren zal niemand kunnen zien dat het niet uw eigen tanden en/of kiezen zijn.
  • Een kroon of brug op implanta(a)ten zit vast en voelt en functioneert als uw eigen tand of kies.

 

De keuze voor een kroon op implantaat

De kroon op implantaat (kunstwortel) wordt gebruikt als zowel de kies als de wortel verloren zijn gegaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals: een ongeluk, cariës of ontstekingen van het kaakbot (parodontitis). In de meeste gevallen is een kroon op implantaat een betere keuze dan een traditionele brugconstructie. Maak een afspraak voor een gratis intake om te informeren wat voor u de beste oplossing is.