Volledige gebitsprothese

Met behulp van de volledige gebitsprothese worden de tanden en kiezen -onder en/of boven – volledig vervangen. U zult nooit zonder tanden zijn. In het geval uw tanden en kiezen moeten worden getrokken, maken wij voor u een tijdelijke gebitsprothese, ook wel ‘noodprothese’ of ‘immediaat prothese’.  Als de kaak volledig genezen is, dan starten we met de behandelingen voor de definitieve gebitsprothese.

 

We luisteren naar uw wensen

 

U kunt ervoor kiezen om een natuurgetrouwe gebitsprothese te laten maken. Neem in dat geval foto’s mee, oude gipsmodellen, etc.. U kunt ook kiezen voor een gebitsprothese, die anders is dan uw natuurlijke gebit in vorm en kleur. Neem eventueel plaatjes mee van voorbeelden. Er zijn ook verschillen in materiaal. U kunt kiezen voor kunststof tanden of tanden van porselein bijvoorbeeld. Wij helpen u tijdens de behandelingen bij het maken van de keus door goed naar uw wensen te luisteren. Zo komen we samen met u tot het mooiste en beste resultaat.

 

De keuze voor de volledige gebitsprothese

 

In het geval alle tanden en kiezen verloren zijn gegaan of niet meer te redden zijn, dan kiest u voor een volledige gebitsprothese. Dat kan bijvoorbeeld ten gevolge van een ongeluk gebeuren of bepaalde medicijnen.

Een kunstgebit of gebitsprothese zal nooit een gezond natuurlijk gebit kunnen vervangen. Maar door de stand van de kennis, techniek en vaardigheden kunnen reconstructies op implantaten worden gemaakt die de functionaliteit en de esthetiek van het natuurlijke gebit goed benaderen.

 

Alternatieven voor de volledige gebitsprothese

 

Mocht u toch niet tevreden zijn over de functionaliteit van de volledige gebitsprothese, dan zijn er ook alternatieven. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klikgebit. Dat is een overkappingsprothese die vastgeklikt wordt op een steg. De steg wordt verankerd op de implantaten.  Het klikgebit wordt wordt voor deels vergoed uit de basisverzekering. U kunt er ook voor kiezen om uw (kunststof) gebitsprothese vast te laten zetten op implantaten. Dat noemen we ook wel een all-on-4 of all-on-6 (wraparound). Zo krijgt u uw onbezorgde lach, smaakvermogen en optimale kauwvermogen allemaal in een keer terug! Dat is goed voor uw zelfvertrouwen en gevoel van welbehagen.

 

Voordelen van de Vaste Constructie (all on 4/6 of wraparound):

 • herstelt de kaaklijn en de gezichtsstructuur
 • het zijn permanente, natuurlijk uitziende tanden
 • de tandvleesrand is veel kleiner (zo minimaal als technisch haalbaar) dan bijvoorbeeld bij het klikgebit
 • de aansluiting van de reconstructie op het tandvlees is nauwkeuriger dan bijvoorbeeld bij het klikgebit
 • de tanden maken bij het kauwen een natuurlijk geluid (bij porselein hoort u een onnatuurlijke harde klik van de tanden en kiezen bij het kauwen)
 • geen pijn, omdat er geen druk is op het tandvlees
 • het helpt om botmassa beter te kunnen behouden, daar waar de implantaten zijn geplaatst
 • de reconstructie ‘gedraagt’ zich natuurlijk wat betreft eten, praten en lachen
 • de reconstructie is uitneembaar door de tandarts voor jaarlijkse controle en reiniging
 • de kans op breuk is minimaal en als die zich voordoet goed herstelbaar (dat is bijvoorbeeld niet zo makkelijk bij een reconstructie met porseleinen elementen)
 • u heeft geen last van een verhemelte plaat (zoals bij een gewone prothese), waardoor uw smaakvermogen weer verbetert
 • u heeft geen last van hoge kunststofranden (zoals bij een uitneembare prothese op steg of drukknoppen/klikgebit)
 • u hoeft deze constructie niet meer ’s nachts uit te nemen (dit is wel noodzakelijk bij een uitneembare prothese, al dan niet op steg of drukknoppen/klikgebit)
 • het verbetert uw zelfvertrouwen

*Let op: de functionaliteit van een gezond natuurlijk gebit gaat boven elke nieuwe gebitsreconstructie. Voorkomen is beter dan genezen.

 

 

Kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend consult om u te laten informeren over de vele mogelijke oplossingen, de prijzen en de eventuele vergoedingen uit de basisverzekering.

Bel direct voor een afspraak of vul het contactformulier in. Dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.