Voordelen van een brug op implantaten

De implantaten zijn de kunstwortels, die houvast bieden voor de brugconstructie. Voordeel van deze constructie is:

  • De contour van uw kaak en uw tandvlees blijven beter intact, doordat een implantaat niet alleen de tand of kies vervangt, maar ook de wortel.
  • Uw andere tanden en kiezen worden gespaard. Een implantaat vervangt namelijk de ontbrekende kies of tand, zonder dat de naastliggende tanden of kiezen moeten worden omslepen. Bij een traditionele brug is dat wel het geval: de naastliggende elementen worden bewerkt om te functioneren als pijlers voor de brug. Kiest u voor de brug op implantaten, dan behoudt u dus gave naastliggende tanden en/of kiezen, een enorm voordeel voor uw gebit op de lange termijn.
  • Na jaren zal niemand kunnen zien dat het niet uw eigen tanden en/of kiezen zijn.
  • Een kroon of brug op implanta(a)ten zit vast en functioneert als uw natuurlijke tand of kies.
  • Voorkomen dat naastgelegen gebits elementen scheef gaan staan/gaan groeien.
  • Voorkomen dat tegenoverliggende elementen – in de bovenkaak – ‘uitzakken’.

 

Voordelen van de implantaat brug in beeld

In deze film kunt u de twee opties zien om een tand te vervangen: een traditionele brug en een vervanging met behulp van een implantaat. U zult zien dat het implantaat op de lange termijn een veel betere optie is om een ontbrekende tand of kies te vervangen. De plaatsing van de brug faalt uiteindelijk en vaak gaan na verloop van tijd nog meer tanden verloren. Ook wordt de contour van het tandvlees aangetast. Op termijn zal het herstel door middel van de de implantaat optie er natuurlijker uitzien. Doordat het implantaat is geplaatst blijft de botmassa en daarmee de contour van het tandvlees behouden. Naastgelegen elementen worden niet beschadigd om als pijler voor de traditionele brug te dienen.