Gebitsreiniging
Goede mondhygiëne is essentieel voor het behoud van een gezond gebit, gezond tandvlees en een gezond lichaam. Naast uw dagelijkse routine van poetsen en gebruik van hulpmiddelen, is het aangeraden om regelmatig de mondhygiëniste te bezoeken. Een gebitsreiniging helpt niet alleen om tandplak en tandsteen te verwijderen, maar voorkomt ook problemen zoals tandvleesontsteking (gingivitis) en parodontitis, die onherstelbare schade aan uw gebit kunnen veroorzaken. Ook kunnen de bacteriën, door een slechte mondgezondheid, vrij spel krijgen en ziektes in uw lichaam veroorzaken. Denk hierbij aan hart- en vaatziekten, longontsteking en aderverkalking.
Wanneer het tandvlees ontstoken is, kan dit leiden tot roodheid, zwelling en bloeden, vooral tijdens het poetsen of flossen. Als deze ontsteking niet wordt behandeld, kan het overgaan in ernstige aandoeningen die zelfs het kaakbot kunnen aantasten. Naast tandvleesproblemen kunnen ook hardnekkige aanslag, een slechte adem of een vieze smaak in de mond signalen zijn dat een professionele gebitsreiniging noodzakelijk is.
Onze mondhygiënist verwijdert niet alleen tandsteen en aanslag, maar geeft ook advies en tips om de mondgezondheid thuis optimaal te houden. Dit voorkomt dat tandvleesproblemen of tandbederf de kans krijgen zich verder te ontwikkelen.
Een schoon gebit betekent een gezonde mond én een frisse adem. Heb je last van bloedend tandvlees, tandsteen of andere klachten? Plan dan een afspraak voor een gebitsreiniging bij onze mondhygiënist en geef je mondgezondheid de aandacht die het verdient.

Veelgestelde Vragen
Waarom is gebitsreiniging belangrijk?
Gebitsreiniging is essentieel om tandplak en tandsteen te verwijderen en om problemen zoals tandvleesontsteking (gingivitis) en parodontitis te voorkomen. Deze aandoeningen kunnen niet alleen het tandvlees aantasten, maar ook onherstelbare schade aan het kaakbot veroorzaken. Een schoon gebit zorgt voor een gezonde mond én een frisse adem.
Hoe vaak moet ik mijn gebit laten reinigen?
Voor de meeste mensen wordt aangeraden om ten minste twee keer per jaar een professionele gebitsreiniging te laten uitvoeren. Mensen met een verhoogd risico op tandvleesproblemen of tandbederf kunnen vaker gebitsreiniging nodig hebben. Onze mondhygiënist kan u adviseren over de frequentie die voor uw situatie het beste is.
Wat gebeurt er tijdens een gebitsreiniging?
Tijdens een gebitsreiniging verwijdert de mondhygiënist tandplak, tandsteen en aanslag van de tanden en kiezen. Dit gebeurt met behulp van speciale instrumenten. Daarnaast geeft de mondhygiënist advies en tips over hoe u uw mondgezondheid thuis optimaal kunt onderhouden. Het doel is om tandvleesproblemen en tandbederf te voorkomen.
Hoe herken ik dat ik een gebitsreiniging nodig heb?
Tekenen dat een gebitsreiniging nodig kan zijn, zijn onder andere bloedend tandvlees, roodheid, zwelling, een slechte adem of een vieze smaak in de mond. Ook als u tandsteen of hardnekkige aanslag ziet, is het verstandig om een afspraak te maken bij de mondhygiënist.
Neem contact op
Patiënt worden, een vraag stellen of een klacht indienen? Neem contact op en een van onze collega’s zal u verder helpen.