Implantaat kies

Het is ontzettend belangrijk dat we ons gebit goed verzorgen. Vroeger was hygiëne vanzelfsprekend ook al erg belangrijk als het om het gebit gaat. Wanneer er problemen met tanden en kiezen ontstonden werden deze vervangen door neptanden. Bovendien koos men al snel voor een kunstgebit wanneer het gebit geen goede conditie meer had. Inmiddels zijn er gelukkig ook tal van andere mogelijkheden. Zo zijn de laatste jaren implantaten steeds populairder geworden bij onder andere kiezen. Maar wat is een implantaat bij een kies nu eigenlijk? En misschien nog wel belangrijker: wat gaat een implantaat bij een kies kosten? Hieronder kom je er alles over te weten.

 

Wat is een implantaat bij een kies?

Kortgezegd is een implantaat een nepwortel die in de kaak wordt geplaatst. Deze vervangt dus de oorspronkelijke wortel. Dat is overigens niet tijdelijk maar voorgoed. Een implantaat is in principe een klein schroefje dat gemaakt wordt van titanium. Dat is een lichaamseigen stof waardoor er geen problemen ontstaan wanneer deze in de kaak wordt gezet. Daarna kan er een kroon op de implantaat worden gezet. Dat is overigens niet het enige. Het kan namelijk ook dienen als fundament voor een brug of zelfs voor een compleet kunstgebit. Groot voordeel van een implantaat bij een kies is dat niet alleen de kies vervangen wordt maar ook de wortel. Daardoor verandert uw tandvlees en kaak op geen enkele wijze. Zelfs na jaren is nog steeds niet te zien dat het uw eigen kiezen niet zijn!

 

Enkele implantaat bij kies

Er zijn talloze redenen te bedenken waarom iemand een kies mist. Denk bijvoorbeeld aan een ongeval of een ontsteking waardoor de kies getrokken moet worden. Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om een enkele kies te vervangen door een implantaat. Grootste voordeel van een enkele implantaat bij een kies is dat de behandeling volledig los staat van de overige tanden en kiezen. Deze hoeven dus niet behandeld en zelfs niet belast te worden bij het plaatsen van de implantaat en de bijbehorende kroon. Nadat de implantaat gezet is, kan de kroon geplaatst worden.

 

Meerdere implantaten kiezen

Dat is echter niet de enige mogelijkheid met implantaten. Daarnaast is het namelijk ook nog mogelijk om meerdere kiezen te laten vervangen door implantaten. Ook deze implantaten dienen overigens als fundament voor kronen of eventueel een brug. Er wordt gebruik gemaakt van een mal om de implantaten op exact de juiste plaats te zetten. De ingreep gebeurt onder lokale verdoving en erna moet er gewacht worden tot de implantaten volledig zijn ingegroeid. Het verschilt per persoon hoe lang dit duurt. Wel is bekend dat het bij een bovenkaak een stuk langer duurt dan de onderkaak. Zodra de implantaten volledig zijn ingegroeid kan de brug of kroon geplaatst worden.

 

Implantaat kies kosten

Maar wat moet een implantaat bij een kies kosten? Bij onze gespecialiseerde kliniek bedragen de kosten voor een titanium implantaat plus een kroon ongeveer 1700 euro. Daarnaast kunt u kiezen voor twee titanium implantaten inclusief kronen. In dat geval bedragen de kosten gemiddeld 2600 euro. Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan deze prijzen. Zo kan er een behandeling nodig zijn voordat de implantaten geplaatst worden. In dat geval zullen de kosten iets hoger worden. Hetzelfde geldt wanneer er een extra afspraak nodig is.

 

Gratis consult voor implantaat van kies

Overigens kunt u voor implantologie in Amsterdam of Den Haag altijd bij ons terecht voor meer informatie. Samen met u bespreken we de mogelijkheden voor een implantaat bij de kies. U kunt altijd een afspraak maken voor een gratis consult!