Implantaat plaatsen

Steeds vaker komen mensen terecht bij een gespecialiseerde kliniek om implantaten te laten zien. Implantologie is in veel gevallen dan ook de beste optie om kiezen en tanden te vervangen. Daarbij verliest uw gebit zeker niet de natuurlijke uitstraling die iedereen zo graag heeft. Sterker nog: de meeste mensen hebben jaren later nog steeds niet in de gaten dat het niet om echte tanden gaat. Toch is het voor sommige mensen nog een beetje vreemd gebied. Ze weten bijvoorbeeld niet hoe het plaatsen van implantaten precies in zijn werk gaat. En wat gaat een implantaat plaatsen kosten? Omdat transparantie een belangrijke kernwaarde is bij Mondzorg Bogaard wordt er hieronder alles over verteld!

Implantaat plaatsen: Zorgvuldig overleg

Voordat er een behandeling gestart wordt bij één van onze klinieken wordt er altijd eerst uitgebreid en zorgvuldig met u overlegd. Ieder gebit kan immers weer anders zijn en we zoeken graag naar een oplossing op maat. Tijdens dit gesprek worden uw wensen en verwachtingen besproken. Op basis daarvan kunnen er diverse mogelijke oplossingen op tafel worden gelegd waar u uit kunt kiezen. Daarbij wordt ook altijd eerlijk over de voor- en nadelen van deze verschillende oplossingen gecommuniceerd. Vervolgens kunt u op basis van wat u wil en natuurlijk het budget een afweging maken over welke behandeling u graag wil. U weet dus vooraf precies wat u te wachten staat en hoeveel het gaat kosten. Op grond van het opgestelde behandelplan waar u ook akkoord mee bent gegaan, kan er vervolgens begonnen worden met de plaatsing van het implantaat.

De behandeling van een implantaat plaatsen

Het implantaat plaatsen bestaat normaal gesproken uit vier verschillende stappen. Allereerst wordt het implantaat in het kaakbot gezet. Vervolgens moet er twee tot zes maanden gewacht worden totdat het kaakbot zich aan het implantaat heeft gezet. Bij implantaten in de bovenkaak duurt dit meestal langer. Vervolgens wordt het implantaat vrij gelegd en wordt er een healing abutment geplaatst, al kan deze stap in sommige gevallen worden overgeslagen. Nadat als derde stap er een afdruk voor de kroon of brug gemaakt wordt, is de laatste stap om de brug of kroon op de implantaat te plaatsen. De totale behandeling van een implantaat plaatsen duurt in de meeste gevallen drie maanden tot een jaar. Hoe lang dat is hangt vooral af van de inhelingstijd en of er pre-implantologische behandelingen nodig zijn.

Implantaat plaatsen kosten

Maar wat gaat een implantaat plaatsen kosten? Dat is onder andere afhankelijk van de vraag of er bij het implantaat plaatsen voorbehandelingen nodig zijn. Wanneer dat niet het geval is, betaalt u voor één titanium implantaat met kroon rond de 1700 euro. Voor twee van deze implantaten inclusief kronen wordt het totaalbedrag ongeveer 2600 euro. Daarnaast kunt u ook kiezen voor twee implantaten van titanium met een 3-delige brug. In dat geval ligt de prijs op zo’n 3000 euro. Dit zijn gemiddelde prijzen waarbij eventuele extra voorbehandelingen niet in de prijs zijn meegenomen. Hetzelfde geldt wanneer er extra afspraken nodig zijn voor de behandeling.

Vraag vrijblijvend informatie aan over implantaat plaatsen

Nieuwsgierig geworden? Is een implantaat plaatsen precies waar u naar op zoek bent om uw gebit weer mooier te maken en een tand of kies te vervangen? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. U kunt met al uw vragen terecht bij ons in Den Haag, Amsterdam en Amstelveen voor een volledig gratis consult!