Implantaat voor één tand of kies

Welkom bij mondzorg Bogaard, expert in kronen en bruggen op implantaten. Door middel van een implantaat (titanium schroefje) vervangt u de natuurlijke wortel die verloren is gegaan. Een kroon of brug op implanta(a)t(en) is een duurzame reconstructie van missende tanden en kiezen. Wij staan voor de hoogste kwaliteit en een scherpe prijs. Wij werken met tandartsen, die gespecialiseerd zijn in de implantologie (NVOI erkend) en stellen u als patiënt centraal. Het resultaat ziet eruit en voelt als uw eigen tand of kies. Weer lachen en onbezorgd eten, dat is wat telt bij mondzorg Bogaard!

 

De voordelen van een kroon of brug op implanta(a)t(en)

 • De contour van uw kaak en uw tandvlees blijven beter intact, doordat een implantaat niet alleen de tand of kies vervangt, maar ook de wortel.
 • Uw andere tanden en kiezen worden gespaard. Een implantaat vervangt namelijk de ontbrekende kies of tand, zonder dat de naastliggende tanden of kiezen moeten worden beslepen. Bij een traditionele brug is dat wel het geval: de naastliggende elementen worden bewerkt om te functioneren als pijlers voor de brug. Kiest u voor de brug met behulp van implantaten, dan behoudt u dus gave naastliggende tanden en/of kiezen, een enorm voordeel voor uw gebit op de lange termijn.
 • Na jaren zal niemand kunnen zien dat het niet uw eigen tanden en/of kiezen zijn.
 • Een kroon of brug op implanta(a)ten zit vast en voelt en functioneert als uw eigen tand of kies.

 

 

Mist u een enkele tand of kies?

In het geval de natuurlijke wortel verloren is gegaan, dan is een implantaat met een kroon vrijwel altijd de beste oplossing. Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. Deze permanente vervanging van de natuurlijke tandwortel dient als nieuw stevig fundament voor een kroon, brug of gebitsprothese. De meeste implantaten zien eruit als een schroefje en zijn gemaakt van titanium, een lichaamsvriendelijk materiaal waar bot aan hecht. Bij iedere volwassene kan in principe een implantaat worden gemaakt. Wel is voldoende kaakbot nodig om een implantaat te kunnen plaatsen. Waar te weinig is, kan meestal met een extra behandeling nieuw bot worden geplaatst. Profiteer van een gratis intake gesprek en laat u informeren.

Het plaatsen van één implantaat in combinatie met één kroon kost bij mondzorg Bogaard €1.495,-*. Twee implantaten op twee kronen nodig? Bij Bogaard kost het €2.395,-*. Profiteer van het gratis (en vrijblijvende) intakegesprek!

*Voorwaarden:

 • Een gratis consult.
 • Deze actie geldt bij inschrijving tussen 1 januari 2016 en 31 december 2016.
 • Het plaatsen van 1 of meer titanium implantaten kan in 1 zitting worden gedaan. In het geval een extra zitting noodzakelijk is worden daar ook kosten voor in rekening gebracht.
 • Eventuele noodzakelijke voorbereidende behandelingen (pre-implatologische behandelingen) zijn niet bij de genoemde prijs inbegrepen, zoals bijvoorbeeld (maar niet uitsluitend): een CBCT-scan, botopbouw en/of sinuslift.

 

Mist u meerdere tanden en/of kiezen?  

Dan is een brug op implantaten vrijwel altijd de beste oplossing. Net als bij een implantaat op een kroon ziet het resultaat van implantaten op een brug eruit als uw natuurlijke gebit. Ook voelt het als uw eigen tanden. Het plaatsen van een driedelige brug en twee implantaten kost bij mondzorg Bogaard €2.695,-*. Neem nu contact op voor een gratis intakegesprek!

*Voorwaarden:

 • Een gratis consult.
 • Deze actie geldt bij inschrijving tussen 1 januari 2016 en 31 december 2016.
 • Het plaatsen van 1 of meer titanium implantaten kan in 1 zitting worden gedaan. In het geval een extra zitting noodzakelijk is worden daar ook kosten voor in rekening gebracht.
 • Eventuele noodzakelijke voorbereidende behandelingen (pre-implatologische behandelingen) zijn niet bij de genoemde prijs inbegrepen, zoals bijvoorbeeld (maar niet uitsluitend): een CBCT-scan, botopbouw en/of sinuslift.

 

Alle tanden of kiezen vervangen? Vaste constructie van kronen op implantaten – all on sixof all on 4 – is de mooiste oplossing. 

Als u alle tanden en kiezen mist, is een volledige constructie van kronen op implantaten de mooiste oplossing. Deze oplossing benadert uw natuurlijke mond het best. Door de optimalisatie van het kauwvermogen bereikt u bovendien veel gezondheidsvoordelen. Zo kan uw spijsvertering weer optimaal werken, een zeer belangrijke voorwaarde voor een goede gezondheid. In de meeste gevallen zijn dan 4 of 6 implantaten nodig. Houdt er rekening mee dat de mondhygiëne ook moet zijn op het niveau van een natuurlijk gebit. Minimaal een jaarlijkse controle en dagelijks poetsen conform de instructies. De prijs is bij mondzorg Bogaard zeer scherp. Wij zijn namelijk super specialist in gebitsreconstructies met behulp van implantaten. Wij werken met gespecialiseerde tandarten (NVOI erkend), prothetisten, techniekers en assistentes, dus: een speciaal team. Wij geven inzicht in de kwaliteits verschillen en de prijzen. Controleer de voorwaarden van uw aanvullende zorgverzekering voor een eventuele vergoeding. Plan een gratis intake en u ontvangt – vrijblijvend – een behandelplan en een begroting.

Voordelen van de all on 4/6 constructie:

– Er kan gekozen worden tussen tussen tanden en kiezen van: zirkonium*, porselein* of kunststof (er zijn kwaliteits- en prijsverschillen).

– U heeft geen last van een verhemelte plaat (zoals bij een gewone prothese);

– U heeft geen last van hoge kunststofranden (zoals bij een uitneembare prothese op steg of drukknoppen (‘klikgebit’));

– U hoeft de prothese niet meer ’s nachts uit te nemen (dit is wel het advies bij een uitneembare prothese, al dan niet op steg of drukknoppen (‘klikgebit’)).

* Als gekozen wordt voor zirkonium of porselein, ga er dan vanuit dat vrijwel altijd 6 implantaten nodig zijn.

 

 

Alle tanden en kiezen vervangen? Prothese op implantaten ‘Klikgebit’ 

Een oplossing is ook een gebitsprothese die wordt ‘vastgeklikt’ op implantaten. De prothese kan dus ook los geklikt worden, zodat de kaken ’s nachts kunnen rusten en zowel de implantaten, als de prothese, goed schoongemaakt kunnen worden. De ervaring leert dat door bevestiging van de prothese op implantaten de problemen, die worden ervaren met de normale (losse) gebitsprothese, vrijwel altijd volledig kunnen worden opgelost. Zo kunt u weer zorgeloos kauwen en met zelfvertrouwen lachen en praten. Heel belangrijk is dat uw spijsvertering en uw algehele gezondheid aanzienlijk vooruit gaan door het verbeteren van uw kauwfunctie. Om deze reden wordt het klikgebit in veel gevallen voor 100% vergoed vanuit de basisverzekering. Het criterium voor vergoeding door de zorgverzekeraars is: een kaak wal die een te lage ‘houvast’ biedt aan de gebitsprothese. Let op, er geldt wel een eigen bijdrage en bovendien moet u rekening houden met het wettelijke eigen risico. Ook een klikgebit in de bovenkaak wordt vaak vergoed door de verzekeraar als het houvast van de prothese is verslechterd door het slinken van het kaakbot. In de bovenkaak wordt de prothese meestal op 4 implantaten geplaatst en in de onderkaak in de meeste gevallen op 2 implantaten. Maak een afspraak voor een gratis intake om te kijken wat voor u de mogelijkheden en de kosten zijn.

 

 

De voordelen van een prothese implantaten ‘Klikgebit’ 

 • Een prothese op implantaten klikt u vast, waardoor het meer houvast op de kaak heeft.
 • De druk op het tandvlees neemt af.
 • Hiermee verbetert u de kauwfunctie, de spijsvertering en daarmee de algehele gezondheid.
 • U kunt weer eten wat u wilt.
 • Het zit comfortabel en geeft u zelfvertrouwen als u praat en lacht.
 • U kunt de prothese losklikken om de kaak te laten rusten tijdens het slapen.
 • U kunt zowel de prothese als de implantaten optimaal schoon houden.

 

 

Plaatsing van het implantaat 

Bij mondzorg Bogaard luisteren wij met aandacht naar uw vragen, wensen en verwachtingen. Wij geven u inzicht in de mogelijke oplossingen op de korte en de langere termijn. Hierbij kunt u bijvoorbeeld ook duidelijke afwegingen maken in relatie tot uw budget.  Nadat het behandelplan met u is besproken en u volledig bent geïnformeerd over de behandeling en formeel heeft toegestemd tot de behandeling (informed consent) wordt de behandeling gestart. De behandeling bestaat in de regel uit 4 stappen. Afhankelijk van uw specifieke situatie kan soms een stap worden overgeslagen of is juist een extra behandeling nodig:

 • Onder plaatselijke verdoving wordt het implantaat in uw kaakbot geplaatst. In de daaropvolgende 2-6 maanden hecht het kaakbot zich aan het implantaat (“osseointegratie”) en ontstaat het stevige fundament voor uw toekomstige nieuwe tand of kies.
 • Vrij leggen van het implantaat (na 2 tot 6 maanden na plaatsen van het implantaat) en het plaatsen van een healing abutment (in sommige gevallen kan deze stap worden overgeslagen)
 • Het maken van een afdruk voor kroon of brug.
 • Het plaatsen van de kroon of brug

 

De totale behandeling duurt 3 tot 12 maanden. Tijdens deze periode mag een tijdelijke tandvervanging worden gedragen. De duur is afhankelijk van de noodzaak tot pre-implantologische behandelingen en de inhelingstijd. Soms kan het zijn dat een bot opbouw gedaan moet worden of bijvoorbeeld een sinuslift, voordat een implantaat geplaatst kan worden. In deze situaties is een extra behandeling nodig. Ook voor de pre-implantologische behandelingen kunt u bij mondzorg Bogaard terecht. Ben u geïnteresseerd in een behandelplan en de kosten? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvende intake en laat een behandelplan en begroting opstellen.

 

 

Mogelijkheid tot pre-implantologie bij mondzorg Bogaard 

Een voorwaarde voor een stralende glimlach is het herstellen van een goede contour van het kaakbot. Succesvol implanteren kan bovendien alleen als er voldoende bot aanwezig is op de juiste plek. Het kan voorkomen dat er niet voldoende bot aanwezig is, als gevolg van vroegere chronische ontstekingen aan uw tandvlees of na het trekken van tanden en kiezen. Ook het langdurig dragen van een slecht passende gebitsprothese kan botverlies veroorzaken.

Bij mondzorg Bogaard kunt u ook terecht voor het opbouwen van uw kaak met bot substituten. Zo kan het bot dat verloren is gegaan, worden teruggewonnen. Na 6-12 maanden is het bot voldoende ontwikkeld en kunnen de implantaten worden geplaatst.

Afhankelijk van uw specifieke situatie kan het opbouwen van het bot en het plaatsen van de implantaten tegelijkertijd worden gedaan.

 

 

Preventie

Groot voordeel van implantaten is dat ze zelden verloren gaan. Dagelijkse mondhygiëne is daarbij wel van groot belang. Bij mondzorg Bogaard helpen wij u ermee. We leggen uit hoe u uw implantaten moet verzorgen en zorgen voor een jaarlijkse controle. Roken wordt afgeraden, omdat het bekend staat als de veroorzaker van complicaties.

In het geval van verschijnselen van ontstekingen, neem direct contact op met mondzorg Bogaard. U herkent ontstekingen aan pijn en/of zwelling en/of ontstekingsafvloed rondom het implantaat, bloedend tandvlees of een vieze smaak in de mond.

Boek nu een gratis intake! Bel: 070 – 22 100 07 of vul vrijblijvend het contactformulier in