Implantaten bovenkaak

Wanneer men vroeger een tand miste werd deze vervangen door een kunsttand. Vroeg of laat kregen de meeste mensen te maken met meerdere tanden en kiezen die eruit gehaald moeten worden. In dat geval kwam al snel het kunstgebit aan de orde. Dat is vandaag de dag gelukkig niet meer perse noodzakelijk. Steeds meer mensen die één of meerdere tanden missen of weten dat ze eruit gehaald moeten worden, kiezen voor implantaten in combinatie met een kroon. Dat is niet van echt te onderscheiden en bovendien hebben omringende tanden en kiezen daar ook helemaal geen last van. Implantaten in de bovenkaak plaatsen is over het algemeen wat lastiger dan in de onderkaak. Dat wil zeggen: het neemt meer tijd in beslag. Maar wat gaat implantaten in de bovenkaak plaatsen kosten? En waarom neemt het precies meer tijd in beslag? Het wordt hieronder uiteengezet.

Implantaten bovenkaak

Implantaten kunnen eigenlijk worden gezien als een soort kunstwortels. Deze worden in de kaak geplaatst en nemen voorgoed de functie van de natuurlijke wortel over. Groot voordeel hiervan is dat wanneer er vervolgens een kroon op wordt geplaatst, de omringende tanden en kiezen geen ondersteunende functie hebben. Het implantaat is namelijk het fundament van de kroon. U kunt een implantaat bij een kies of een tand laten zetten. Het is overigens ook mogelijk om direct meerdere implantaten ter vervangen van tanden of kiezen te laten plaatsen. Er is echter wel verschil of u implantaten in de bovenkaak of de onderkaak laat plaatsen. Het grootste verschil is dat implantaten in de bovenkaak meer tijd nodig hebben om zich aan het kaakbot te hechten. Daardoor duurt de behandeling ook langer.

Implantaten bovenkaak: De behandeling

In sommige gevallen zijn er voorbehandelingen nodig. Wanneer deze achter de rug zijn, wordt het implantaat onder plaatselijke verdoving in het kaakbot geplaatst. Daarna moet de kroon op het implantaat komen. Dat kan echter niet direct. Eerst moet er gewacht worden tot het implantaat goed is vastgegroeid in het kaakbot. Omdat het bot in de onderkaak veel harder is en bovendien dichter van structuur, zullen de implantaten hier sneller ingroeien. Het bot van de bovenkaak is juist meer poreuzer waaronder implantaten in de bovenkaak automatisch langer duurt. Wanneer de implantaten voldoende zijn vastgehecht aan het kaakbot worden vervolgens de kronen gemaakt en geplaatst op de implantaten.

Implantaten bovenkaak kosten

Vraag blijft natuurlijk wel wat implantaten in de bovenkaak kosten. Het is in ieder geval handig om te weten dat dáár geen verschillen in te zien zijn bij beide taken. Een behandeling met implantaten kost bij beide kaken evenveel. Wanneer u kiest voor een behandeling waarbij er één titanium implantaat en een kroon wordt gezet bedragen de kosten gemiddeld 1700 euro. Voor twee implantaten met kronen betaalt u 2500 euro en voor twee implantaten inclusief een driedelige brug zijn de geschatte kosten 3000 euro. Houd er wel rekening mee dat hierbij bepaalde voorwaarden gelden. Zo kunnen er voorbehandelingen nodig zijn die niet bij de standaardprijzen zijn inbegrepen.

Gratis consult implantaten bovenkaak

Bent u inmiddels wel benieuwd geworden naar de behandelmogelijkheden voor uw gebit en denkt u erover na om een implantaat in uw bovenkaak te nemen? Dan is het natuurlijk altijd goed om te overleggen met een specialist en te kijken naar de mogelijkheden voor uw gebit. Die verschillen namelijk behoorlijk per persoon. Ieder gebit is immers weer anders. U kunt namelijk altijd contact opnemen met onze kliniek voor een volledig gratis consult over uw gebit en de mogelijkheden daarmee.