Implantaten kunstgebit

In sommige gevallen is het helaas nodig om uw tanden en kiezen er allemaal of bijna allemaal uit te halen. Dat kan tal van oorzaken hebben. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld gewoon een slecht gebit waardoor tanden en kiezen er onvermijdelijk uitgetrokken moeten worden. Er kunnen echter ook problemen met de zenuwen of het tandvlees ontstaan. Wanneer de tanden of kiezen eruit moeten, zijn er verschillende mogelijkheden van volledige gebitsprothese. Verreweg de beste lijkt toch wel implantaten met kunstgebit. Maar wat is dat dan eigenlijk precies? Wat zijn de voordelen van deze implantaten en zijn implantaten kunstgebit voor bovenkaak en onderkaak? Hieronder vertellen wij u er alles over.

Implantaten kunstgebit

Zoals gezegd zijn er verschillende mogelijkheden wanneer uw tanden en kiezen vervangen moeten worden. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de gebitsprothese vast te laten zetten op implantaten. Daarbij wordt de reeds bestaande prothese gedeeltelijk omgevormd zodat deze vastgezet kan worden. Dat kan eigenlijk op twee verschillende manieren. Bij een all on 4 behandeling wordt de prothese vastgezet op vier implantaten en bij een all on 6 behandeling is dat logischerwijs op zes implantaten. Later kunt u er vervolgens alsnog voor kiezen om de gebitsprothese te laten vervangen door een volledige brug. Op de wijze is het voor u mogelijk om stap voor stap op zoek te gaan naar het best ogende resultaat voor implantaten bij een kunstgebit.

Voordelen implantaten kunstgebit

Er zijn tal van voordelen op te noemen van implantaten bij een kunstgebit. Allereerst zorgt het ervoor dat de kaaklijn en de gezichststructuur volledig herstellen en er dus niet anders uit gaan zien. Daardoor heeft uw gehele kaak en gebit een zeer natuurlijke uitstraling. Datzelfde geldt overigens voor de tanden zelf die nauwelijks van echt zijn te onderscheiden. Bovendien is het zeer comfortabel omdat er geen druk is op het tandvlees, wat anders wel het geval zou zijn. Verder ondervindt u geen enkele problemen meer met praten, lachen en eten. Implantaten en kunstgebit gedragen zich namelijk zeer natuurlijk. Daardoor krijgt u vanzelfsprekend ook meer zelfvertrouwen. Een ander veelgenoemd voordeel is overigens dat er geen verhemelte plaat nodig is, wat bij een ‘gewone’ prothese uiteraard wél zo is. Daardoor verbetert het smaakvermogen merkbaar. U hoeft dit kunstgebit met implantaten overigens ook niet ’s nachts uit te doen. In alles voelt en gedraagt dit gebit zich als een natuurlijk gebit!

Implantaten kunstgebit bovenkaak en onderkaak

Bij implantaten kunstgebit bovenkaak en onderkaak is er in principe geen verschil te bemerken. Het enige verschil zult u merken tijdens de behandeling. Wanneer de implantaten geplaatst worden, dienen deze zich namelijk eerst goed aan het kaakbot te hechten voordat het kunstgebit definitief geplaatst kan worden. Dat neem nogal wat tijd in beslag. De bovenkaak is echter een stuk zachter dan de onderkaak. Daardoor duurt het bij de bovenkaak een stuk langer voordat de implantaten helemaal gehecht zijn.

Meer informatie over implantaten kunstgebit?

Lijkt het u wel wat om een dergelijk kunstgebit met implantaten te hebben? Of wilt u gewoon weten wat voor uw gebit de mogelijkheden zijn en welk budget daar voor nodig is? U bent altijd hartelijk welkom bij Mondzorg Bogaard voor een gratis consult. Daarbij bespreekt één van onze specialisten wat er voor u mogelijk is en welke behandelingen voor uw gebit perfect zouden zijn. Uiteraard kan dat ook als u op zoek bent naar een alternatief zoals een klikgebit. Het gratis consult is in alle gevallen geheel verblijvend en u bent dus nergens toe verplicht.