Oplossing all-on-4/6

Voor wie is de All-On-4 vaste gebitsprothese geschikt?

All On 4 vast gebit op implantaten in de onderkaak

De allon4/6 is een vaste reconstructie op implantaten. De methode is geschikt voor mensen, die alle natuurlijk tanden en kiezen boven en/of onder zijn verloren. Dit geldt dus voor mensen die tandeloos zijn en een gebitsprothese of een klikgebit klikprothese hebben. Het kan ook dat uw natuurlijk tanden en kiezen nog heeft, maar niet meer te redden zijn. In dat geval kunt u natuurlijk ook de keuze maken voor een all on 4/6.

Het is belangrijk om in het vrijblijvende intakegesprek een advies te vragen. Er wordt op basis van de foto’s en implantologisch onderzoek beoordeeld of een allon4/6 voor u een oplossing kan zijn. In de meeste gevallen is implanteren mogelijk. In sommige gevallen moet de kaak eerst geschikt worden gemaakt met een voorbereidende behandeling. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het trekken van tanden en kiezen of het opbouwen van het bot.

Voor wie is de All On 4 of de All On 6 in ieder geval niet geschikt?

Vanzelfsprekend gaat er geen enkele oplossing boven uw eigen gezonde natuurlijke gebit. Heeft u dus gezonde tanden en kiezen? Of is met eenvoudige ingrepen, zoals een kroon of brug op implantaten, of bijvoorbeeld een gedeeltelijke gebitsprothese een prima resultaat te realiseren? Dan zijn dat de oplossingen voor u!

Wat is er nieuw aan deze techniek?

De ontwikkelingen in de tandtechniek gaan steeds verder. Daardoor worden de materialen steeds verder ontwikkeld, mooier en sterker. De composieten, die wij gebruiken, zijn van een hele hoge kwaliteit, die de natuurlijke tanden en kiezen perfect nabootsen. Onze specialisten werken dus liever met deze nieuwste composieten, omdat ze de natuurlijke uitstraling van tanden en kiezen perfect benaderen. Bovendien hebben grote brugconstructies van porselein nadelen, zoals een grotere kans op (moeilijk te herstellen) breuk en een klapperend geluid. Porseleinen elementen zijn bovendien zwaarder en dat is niet fijn als het om een volledige reconstructie op implantaten gaat. Porselein is ook nog eens duurder en daar is helemaal geen goeie reden voor!

Ook de precisie waarmee geïmplanteerd wordt is sterk verbeterd door het gebruik van 3D technologieën. De plaatsing van de implantaten moet natuurlijk perfect aansluiten op de reconstructie die geplaats gaat worden. Dat doen onze specialisten door middel van scans en speciale mallen die gebruikt worden bij het implanteren. Zo bent u verzekerd van de hoogste slagingskans!

Hoe verloopt een all-on-4/6 behandeling?

De voorbereidingen voor het implanteren bestaat uit het maken van een 3D scan van de mond en de kaak. Op basis van deze scans wordt door de tandarts implantoloog bepaald waar de implantaten geplaatst moeten worden. Aan de hand van de scans wordt ook het type implantaat bepaald, zoals de afmetingen van lengte en doorsnee. De scan geeft ook informatie over de hoeveelheid bot.

In deze beginfase worden ook al de persoonlijke wensen van de patiënt besproken. Het is belangrijk dan te bespreken wat uw wensen zijn wat betreft vorm, kleur en stand van de tanden. Wij laten u modellen zien en zo bepaalt u samen met de tandartsimplantoloog de wensen. U kunt kiezen voor een perfect aangesloten rij voortanden, maar bijvoorbeeld ook kiezen voor een spleetje tussen de voortanden.  Onze techniekers maken in huis de opstellingen van de tanden en kiezen. De lijnen zijn kort, u staat centraal. Zo garanderen wij zowel esthetisch als technisch de hoogst haalbare kwaliteit van de allon4/6 reconstructie.

Na deze uitgebreide planningsfase starten we met de behandeling zelf. Eerst worden indien nodig tanden getrokken. Er gaat niets boven gezonde natuurlijke tanden en kiezen, dus die zullen vanzelfsprekend ook nooit worden getrokken als ze nog goed zijn of te redden zijn. Dat is bij de intake natuurlijk al duidelijk geworden. Dus bij de start van de behandeling is die keuze vanzelfsprekend al gemaakt.

Soms kunnen in de gaten van de extracties direct de implantaten worden geplaatst en kan de wondgenezing rondom het implantaat net zo voorspoedig verlopen als wanneer er geen implantaat zou zijn geplaatst. Onder andere de botkwaliteit bepaalt of dit mogelijk is. Er worden geen onnodige risico’s genomen, daarom beloven we niet dat het allemaal in 1 dag kan.

De behandeling voor het implanteren zelf duurt ongeveer een uur. U wordt goed verdoofd en de ervaring leert dat er nauwelijks sprak is van napijn. Natuurlijk krijgt u pijnstillers mee en zonodig kunt u die gebruiken om ook de dagen na het implanteren pijnloos door te komen. Ervaring leert dat mensen tijdens de behandeling geen pijn ervaren, omdat er goed verdoofd wordt. En ook is het zo dat onze patiënten nauwelijks of helemaal geen napijn ervaren. Dat heeft onder andere te maken met de precisie waarmee wordt gewerkt.

Na de implantaatbehandeling bellen we u de dag erna altijd om te horen hoe het gaat. De ingroeitijd van implantaten in de bovenkaak is minimaal 3 maanden. De ingroeitijd van implantaten in de onderkaak is minimaal 2 maanden. Het moment waarop de implantaten belast kunnen worden hangt dus af van de kwaliteit van het bot en in sommige gevallen ook nog van de tijd die de implantaten nodig hebben om goed vast te groeien.

In sommige gevallen kunnen de implantaten dan ook direct na het plaatsen belast worden met de tijdelijke brug. Dat betekent dat u in 1 dag lachend de deur uitwandelt met een vaste constructie! Ook dit is alleen mogelijk als het op basis van de diagnose wordt bepaald dat dit kan. Onder meer de botkwaliteit is leidend bij deze beslissing. In de gevallen waar directe belasting met behulp van een tijdelijke brug niet mogelijk is, zorgen we er natuurlijk voor dat u een andere tijdelijke constructie voor u beschikbaar is. U gaat vanzelfsprekend altijd met tanden de deur uit!

De tijdelijke brug wordt sowieso altijd gebruikt omdat we het ook gebruiken als pasfase. De tijdelijke brug wordt verschroefd op de implantaten. We kunnen dan goed de aansluitingen op de implantaten bekijken. En u kunt feedback geven op de keuzes die u eerder heeft gemaakt met de behandelaar wat betreft de esthetiek. Binnen de technische marges kunnen dan nog aanpassingen worden gedaan. Als dat allemaal in orde is, kunnen we de definitieve brug maken.

De tijdelijke brug is wat betreft kleur en de stand van de tanden al conform hetgeen eerder met u is besproken. Dat geeft dus een goed beeld van het eindresultaat. Deze tijdelijke brug is van een minder hoogwaardig materiaal en daarom biedt deze brug  slechts een tijdelijke oplossing.

Uw definitieve constructie is van zeer hoogwaardige composiet die het natuurlijke gebit schitterend nabootst. De kans op breuk is klein. En uw tanden maken een natuurlijk geluid bij het kauwen. Het materiaal is licht en wordt daarom ook als zeer comfortabel ervaren. Daarom werken we ook niet met porselein. De kans op breuk is vele malen groter en lastig te herstellen. Porseleinen elementen hebben ook een groter gewicht, wat in het geval van een volledige brug niet fijn is. Bovendien maken tanden van porselein een klapperend geluid en dat wilt u natuurlijk juist niet!