Klikgebit Amsterdam

Het klikgebit is een kunststof overkappingsprothese, die wordt vast geklikt op een steg of drukknoppen. De steg of drukknoppen worden verankerd op implantaten. In de bovenkaak wordt het klikgebit meestal geplaatst op 4 – 6 implantaten en in de onderkaak op 2 – 4 implantaten. De kosten van het klikgebit worden vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. De verschillende behandelmogelijkheden, kosten en vergoedingen brengen we met u in kaart, voordat we de behandeling starten. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. U kunt binnen twee weken terecht voor een gratis en vrijblijvend  consult. Nu ook in Amsterdam aan de Minervalaan 29.

 

Filmpje klikgebit onderkaak

U ziet hoe een klikgebit met behulp van clips op een staafje (steg) wordt vastgeklikt. De steg verbindt de twee implantaten in de onderkaak met elkaar. Bij Bogaard Kliniek geven de tandartsen de voorkeur aan het klikgebit met een steg. De steg geeft meer stabiliteit aan de gebitsprothese dan drukknoppen.

 

start het filmpje door de pijl hierboven aan te klikken

 

Voordelen klikgebit opgesomd*

  • een gebit op implantaten klikt u vast, geen angst dat het gebit schuift of los komt
  • geen druk meer op het tandvlees, waardoor u geen pijn heeft
  • ondersteunt de contouren van het gezicht
  • u verbetert de stabiliteit en het kauwvermogen van het gebit
  • zo beinvloedt u de spijsvertering positief en daarmee de algehele gezondheid.
  • u heeft niet langer last van een verhemelte plaat waardoor de smaakbeleving verbetert
  • u klikt het gebit altijd los om de kaak te laten rusten tijdens het slapen.
  • u kunt zowel het gebit als de implantaten goed schoon houden
  • het geeft u hernieuwd zelfvertrouwen
  • kosten klikgebit wordt vergoed vanuit de basisverzekering

Laat u informeren over de voordelen tijdens een gratis en vrijblijvend consult bij Bogaard Kliniek aan de Minervalaan in Amsterdam, waar we half februari 2017 de deuren openen. U kunt binnen twee weken terecht voor uw consult.

 

Klikgebit onderkaak en bovenkaak

De tanden en kiezen onder blijven vaak het langst behouden, omdat deze vlakbij de speekselklieren liggen. Doordat onder in de mond de tong zit heeft het kunstgebit in de onderkaak minder houvast.  De acceptatie van het kunstgebit is door de bedekking van het gehemelte in de bovenkaak over het algemeen beter. Het nadeel is dat de gehemelte plaat de smaakbeleving negatief beïnvloedt.

Na het trekken van tanden en kiezen gaat op termijn bot verloren. Daardoor vermindert het houvast van het kunstgebit op de kaakwal. Vaak leidt dat tot een loszittend kunstgebit, pijn en ongemak. U kunt niet langer onbezorgd praten, kauwen en lachen.

Het is voor u belangrijk om te weten dat een klikgebit – soms in combinatie met een bot opbouw – dan voor een enorme verbetering van de stabiliteit en functionaliteit van het gebit zorgt. De druk op het tandvlees neemt af, waardoor u geen pijn meer zal hebben. Om de functionaliteit van het klikgebit te behouden is het noodzakelijk dat het gebit ’s nachts ook daadwerkelijk wordt uitgenomen.  De gebitsprothese en de implantaten kunnen zo voor het slapen gaan en opstaan ook goed schoon gehouden worden. Voor succes op de lange termijn is het belangrijk dat u de adviezen ten aanzien van mondhygiëne, algemene gezondheid en periodieke controle opvolgt.

 

Alternatieven zijn all-on-4/6

Het is ook mogelijk om uw kunststof overkappingsprothese om te vormen tot een prothese, die vastgezet wordt op 4 implantaten. Deze all-on-4 constructie wordt vaak ervaren als een verbetering ten opzichte van het klikgebit:  geen hoge kunststofranden meer; u gaat naar bed en wordt wakker met een volledig gebit. In sommige gevallen moeten 2 implantaten worden bijgeplaatst om de kunststof gebitsprothese voldoende te verankeren. Het kan ook zijn dat ter voorbereiding een botopbouw noodzakelijk is.

 

U kunt ook kiezen om een volledige brug van zirkonium vast te laten bevestigen op de implantaten. In dat geval zijn meestal 6 implantaten nodig, all-on-6. Dit is de meest hoogwaardige reconstructie en ook de meest duurzame. Een extra implantaat kan in de meeste gevallen probleemloos worden bijgeplaatst. Soms is ter voorbereiding een botopbouw nodig.

 

Laat u goed informeren over de verschillende behandelmogelijkheden, de kosten en vergoedingen. We brengen het samen met u in kaart voor we de behandeling starten. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult. U kunt nu ook in Amsterdam terecht bij onze tandartsen, die gespecialiseerd zijn in de implantologie en de prothetiek, erkend door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI).