Wat is een All-On-Four?

Als u alle tanden en kiezen – inclusief de wortels – mist, is een vast constructie op 4 implantaten een mooie oplossing*. De reconstructie van uw gebit door middel van de All-On-Four behandeling wordt bereikt door (titanium of zirkonium) schroefjes te implanteren in de kaaklijn. Deze implantaten zullen dan dienen als fundament voor de permanente nieuwe tandboog. Voordat de implantaten worden geplaatst kan een bot behandeling nodig zijn. Dat komt omdat na verloop van tijd, door het verlies van tanden en kiezen, onze botten de neiging hebben te verslechteren en resorberen.
De All-On-Four procedure dient als een alternatieve oplossing voor het volledig kunstgebit of de uitneembare gebitsprothese op implantaten (ook wel ‘klikgebit’) en benadert de natuurlijke mond het best. U kunt weer eten, praten en lachen zonder beperkingen*. Door de verdere optimalisatie van het kauwvermogen bereikt u bovendien veel gezondheidsvoordelen. Zo kan uw spijsvertering nog beter werken. Houdt er rekening mee dat de mondhygiëne ook moet zijn op het niveau van een natuurlijk gebit. U kunt deze oplossing gebruiken als ‘opstapje’ naar de beste oplossing die er is:

  • u laat uw prothese op steg ombouwen en geschikt maken om vast te zetten op de implantaten;
  • als de kunststof prothese versleten is (gaat in de regel 5-8 jaar mee) laat u 2 implantaten bijplaatsen;
  • de 6 implantaten dienen als fundament voor de vast constructie; er zijn meerdere opties en de prijzen verschillen.

Op deze manier kunt u sparen en stapsgewijs toewerken naar de mooiste oplossing die er is ter vervanging van het gezonde natuurlijke gebit!

Maak en afspraak en plan een gratis consult om te informeren naar de mogelijkheden. U ontvangt dan ook – vrijblijvend – een behandelplan met begroting.

*Let op: de functionaliteit van een gezond natuurlijk gebit gaat boven elke nieuwe gebitsreconstructie. Voorkomen is beter dan genezen.