Wat is pre-implantologie?

Hiermee wordt gedoeld op behandelingen die nodig zijn om de kaak geschikt te maken voor het plaatsen van het implantaat. Zo is een voorwaarde voor een stralende glimlach het herstellen van een goede contour van het kaakbot. Succesvol implanteren kan bovendien alleen als er voldoende bot aanwezig is op de juiste plek. Het kan voorkomen dat er niet voldoende bot aanwezig is, als gevolg van vroegere chronische ontstekingen aan uw tandvlees of na het trekken van tanden en kiezen. Ook het langdurig dragen van een slecht passende gebitsprothese kan botverlies veroorzaken.

 

Bij Mondzorg Bogaard kunt u ook terecht voor het opbouwen van uw kaak met bot substituten. Zo kan het bot dat verloren is gegaan, worden teruggewonnen. Na 6-12 maanden is het bot voldoende ontwikkeld en kunnen de implantaten worden geplaatst.

Afhankelijk van uw specifieke situatie kan het opbouwen van het bot en het plaatsen van de implantaten tegelijkertijd worden gedaan.

Ook een sinuslift is in enkele gevallen noodzakelijk om de kaak geschikt te maken voor implantaten. .

Om de behandeling goed voorbereiden is ook in veel gevallen een CBCT scan nodig. Al deze voorbereidende en diagnostische behandelingen worden uitgevoerd door de gespecialiseerde tandartsen (NVOI-erkend) bij Mondzorg Bogaard.