Vullen

Als er een stukje van uw kies afbreekt of als uw is beschadigd is door tandbederf, dan kan dit worden hersteld met een vulling. Meestal wordt hier composiet in de kleur van uw tand of kies voor gebruikt.

 

Waarom een vulling?
Tanden zijn onderhevig aan veel stress en druk gedurende hun levensduur, zowel door het kauwen van voedsel als door andere externe factoren. Dit kan leiden tot slijtage, breuken of schade door tandbederf. Tandbederf wordt veroorzaakt door bacteriën in de mond die suikers omzetten in zuren, wat op zijn beurt het tandglazuur aantast. Als dit niet wordt behandeld, kan het gat groter worden en kan het de diepere lagen van de tand bereiken, wat pijn en infecties kan veroorzaken.

 

Procedure
De tandarts zal eerst het beschadigde of bedorven gedeelte van de tand verwijderen. Daarna wordt de tand schoongemaakt om alle bacteriën en resterend puin te verwijderen. Zodra de tand schoon en droog is, wordt het vulmateriaal aangebracht en met speciaal licht uitgehard.

 

Nazorg
Na het plaatsen van een vulling kan het gebied enkele uren gevoelig zijn. Het is raadzaam om direct na de procedure geen hete of koude dranken te drinken en voorzichtig te zijn met het eten aan de kant waar de vulling is geplaatst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel gerust voor een afspraak.

 

*Let op, het gratis consult bieden wij alleen aan voor implantologie en tandprothetiek.